Dagar man kan hoppa över..

Imorse väcktes vi megatidigt. Ej av ljuv fågelsång utan av ett kräkande barn. Hoppla. Antar att vi jinxat genom alla gånger vi (eller ja, min man…) lyckligt jublat över faktumet att ingen varit magsjuk denna vinter.

För att göra dagen bättre for jag till badrummet för att assistera mitt barn som grät över gårdagens mat i toaletten och håret, och lämnade det lilla barnet i vardagsrummet i en förhoppning att hålla henne från smittan. Plötsligt dunsar det. Och skriks. Nell har ställt sig mot fåtöljen och fallit handlöst bakåt – rakt ner i parketten. F a n.

Upp med henne i famnen, amma. Hon dåsar av.. Men det är tid för vila egentligen och hon är ju trött, tänker jag. Klär henne och lägger henne i vagnen där hon skriker till en gång och sedan tvärsomnar. Hon är ju trött, tänker jag igen. Sen kommer det… Tänk om. Så jag ringer vårdguiden. Hon får INTE somna säger rösten i andra änden! Fall från egen höjd, dvs stående eller sittande är ej ett trauma som behöver sökas för så länge hon är sig själv, men hon får inte sova. Däremot att reda ut vad som är trött pga vila och trött pga fall är svårt så jag skulle avvakta.

”Men, jag måste berätta om den tråkiga delen också…” säger damen. Tydligen kan barnet få en långsam hjärnblödning som man kanske inte märker förrän flera veckor i efterhand. Först när det trycker på hjärnan. Alltså denna hypokondriker är nu otroligt skraj! Är nu informerad om att hon inte ska få några blåmärken i ansiktet, inte svimningar, hon måste ha aptit, måste vara sig lik, hon får inte börja kräkas eller vätska ur näsa eller öron för då är det 112 som gäller. Å herregud..

Gissa hur skraj jag är nu?

En reaktion på ”Dagar man kan hoppa över..

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★ skriver:

    Känns lite som att de skrämmer upp dig lite extra också. Tycker att 1177 har en förmåga att göra det, det är alltid dödsfall nästa när man ringer dit. Min kompis som är sjuksköterska ringde dit på grund av magvärk förut, hon fick höra att hon förmodligen hade hjärtsvikt och skulle åka in direkt… Min kompis sa att ”Nej det sitter inte där”. Grejen är den att de måste upplysa om det värsta tänkbara. Det är ju sällan man hör om barn som fått rejäla skador av såna fall. Jobbar man dessutom inom skolan (förskola/skola) ser man ganska rejäla saker som sker och ungarna klarar sig 99,9% av fallen helt utan skador.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s