Det här trodde jag väl aldrig…

Jag har alltid velat ha höns. En flock med tama små höns och en maffig tupp! Ni vet en sån med stora byxor och fluffig krage? Fredrik däremot har aldrig varit sugen på höns även om han medgett att silkeshönsen är ganska söta. 

När vi beslutade oss för att flytta neråt Skåne drogs jag åt en mindre gård med möjlighet till djurhållning medan Fredrik sökte sig till klassiska villaområden. En kompromiss ledde oss dit vi landande till slut – i ett villaområde på landet. Inte direkt någon djurhållningsmöjlighet dock och grannarna skulle väl få fnatt om vi langade in en lammflock i trädgården. Lammen med för den delen.

Nåväl, åter till hönsen. En flock höns skulle inte gå väl i en villaträdgård då de flyger och låter en hel del. Och en tupp.. Bah, inte ens att snacka om! Vaktlar fick det bli. Mina fina små dinosauriefåglar! De kväker som grodor och tupparna låter som något från ett tv-spel, de lägger söta små ägg och de går att kela med – även om de helst slipper. De är faktiskt riktigt festliga! 


Igår var vi på smådjursmarknad med intentionen att få in lite nytt blod hos vaktlarna. Då vår flock börjar bli gamla så står vi nu med lite för få hönor per tupp. Men nä, vi är rätt kräsna med färger och hittade inga som lockade. Däremot traskade Fredrik och Lykke en vända själva och kom tillbaka med en kartong. ”Överraskning!” jublade Lykke! 


I kartongen fanns två kycklingar. Dvärgsilkeshöns. Två små, små vita kycklingar. Fredrik hävdar att det är en bröllopspresent och skyller sitt tidigare ”nej till silkeshöns” på att han faktiskt aldrig hade sett en på riktigt – och de var ju jättesöta! Inte heller flyger de eller låter särskilt mycket. Så ja. Säg hej till Rio och Irma! 


Nu ska vi jobba stenhårt för att få dem tama så de kan få gå fritt i trädgården när de blivit lite större. Plus att det finns en viss hund som behöver öva sig på att de FÅR gå i vår trädgård… 

2 reaktioner på ”Det här trodde jag väl aldrig…

  1. emma skriver:

    men så mysigt! bara att umgås, mysa och umgås lite mer med dom så blir dom snabbt tama 🙂 här hemma har vi för första gången kläckt fram kycklingar i äggkläckarmaskin och det är inte klokt hur mysiga och sällskapliga dom blivit! vet inte om ni vet eller redan ordnat det men glöm inte att när dom är så små och ännu inte har en full fjäderdräkt så är dom i behov av extra värme som dom normalt skulle fått av mammahöna, tex genom värmelampa eller annat som avger värme då dom små liven lätt blir väldigt kalla och frusna 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s